Loading...
22mei

​Drie vragen over de nieuwe KNIPPR-apps voor iOS en Android

Vandaag lanceren we met trots KNIPPR 2.0. Zowel de KNIPPR iOS app als de Android-app* heeft een totale make-over gekregen. Iets waar we lang aan hebben gewerkt en waar we bijzonder trots op zijn. De apps hebben een vernieuwde, moderne en frisse vormgeving gekregen en we hebben een aantal nieuwe functies toegevoegd. Wij vinden dit een mooi moment en een prima aanleiding om Jeffrey Leentjes, Senior Product Manager van KNIPPR eens wat vragen te stellen over de vernieuwde apps.

Waarom hebben jullie de bestaande app vernieuwd?


“De afgelopen maanden hebben we gebruikt om feedback te verzamelen van onze klanten en de app verder te ontwikkelen die helemaal tegemoet komt aan de wensen van onze klanten. De belangrijkste inzichten: klanten waarderen TV kijken met een app zonder kabels en trage kastjes. Onze klanten verwachten een app waarmee ze overal kunnen kijken naar hun favoriete programma met functies zoals zij die al kennen van andere video content aanbieders. Zij doen dit steeds vaker op apparaten naar eigen voorkeur. Deze vernieuwde versie van de app werkt sneller en we denken dat deze voldoet aan de eisen en wensen van onze klanten.”

Wat is er allemaal anders in de vernieuwde apps?


“De grootste ‘eyecatcher’ van de vernieuwde apps is de nieuwe look & feel. Deze doen op geen enkele manier onder voor populaire apps zoals die van Netflix en YouTube. Het oogt allemaal een stuk strakker en we hebben de gebruiksvriendelijk sterk verbeterd. Een voorbeeld daarvan is de TV Gids die nu mooi in lijn is met onze Apple TV 4-app. De gids is meer toegespitst op On Demand kijken en via de nieuwe zoekfunctie vind je direct al je favoriete programma’s. Met behulp van de nieuwe ‘Picture-in-Picture’ functie is het zelfs mogelijk naar je favoriete programma te blijven kijken terwijl je door onze app bladert. En natuurlijk kan je, als de betreffende zender dat toelaat, alle programma’s die je terugkijkt pauzeren, terug- en vooruitspoelen.”

Wat is er nog meer te verwachten aan vernieuwingen vanuit KNIPPR?


“We zullen er alles aan blijven doen de KNIPPR apps verder te ontwikkelen waardoor we de gebruiksvriendelijkheid continu blijven verbeteren. We willen hierbij ook vooral blijven luisteren naar de wensen van onze gebruikers. Uiteraard zijn er altijd ook punten die bij ons nog op de agenda staan. Airplay is een toepassing die hoog op onze prioriteitenlijst staat, we hopen deze functie dan ook snel toe te kunnen voegen aan de Apple app. Daarnaast willen we de weergave van de gids zowel horizontaal als verticaal kunnen laten functioneren. Verder zien we veel vraag naar de toepassing dat je verder kunt kijken vanaf waar je gebleven bent.”
 
Ben je ook nieuwsgierig naar de vernieuwde app? Ga naar de app store of de Google Play store en update de KNIPPR app.

Uiteraard zijn we nieuwsgierig wat je ervan vindt! 
 

* update juli 2017: De nieuwe Android app is inmiddels ook verkrijgbaar.